Pokud by to někoho zajímalo, nejrelevantnější info co jsem k tomu našel je studie z r. 2019.
Shrnuto: Aritmetický průměr biologické dostupnosti fenolů a flavonoidů z celých sušených listů bazalky a máty jest ≐ 8,1%.
Vzhledem k tomu, že Ginkgo biloba je také bylina a také významně obsahuje flavonoidy a fenoly, doufám, že biodostupnost její ekvivalntní formy (celé sušené listy) nebude nižší.
Vzhledem k tomu, že předmětem vlákna je prášek ze sušených a namletých listů, doufám, že biologická dostupnost se alespoň mírně zvedne ze stejného důvodu, kvůli kterého je louhování prášku jakékoli byliny rychlejší než louhování celých listů. Prášek má větší povrchovou plochu a enzymy a kyseliny ze žaludečních šťáv nemusejí pronikat tak hluboko do struktury rostlinné hmoty, aby z ní "vytáhly" ty léčivé látky. Opravte mě, pokud se mýlím.
Bohužel informace o biologické dostupnosti přímo Ginkgo biloby jsem nenašel. Maximálně standardizovaného extraktu.