1

Téma: Ženše pravý extrakt (80% ginsenosides) - dávkování

Příklad užití volně sypaného prášku standardizovaného extraktu ženšenu pravého (80% ginsenosides) :

Pokud nemáte jiné doporučení nebo protokol, u extraktu s obsahem ginsenosidů okolo 80% postačuje pro jednu dávku půlka zarovnané mocca kávové lžičky, což je dávka okolo 250mg extraktu. Jako doplněk stravy se užívá 1x denně ráno, nejlépe po jídle a zapíjí se teplou vodou nebo teplým čajem. Ve fytoterapii nebo v rekonvalescenci se užívá půlka mocca kávové lžičky 2x denně, a to ráno a v poledne nebo odpoledne, například po malé odpolední svačince.
Druhou denní dávku je možné užívat večer na místo odpoledne, ovšem citliví jedinci mohou zaznamenat stimulaci a problém s usínáním.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz

2

Re: Ženše pravý extrakt (80% ginsenosides) - dávkování

já bych se chtěla zeptat jestli znáte dobře účinky ženšenu. má takové účinky jako píší tady https://www.womeno.cz/zensen-pravy-ucinky/ ? jde mi hlavně o ty účinky při menopauze a na libido. pomůže zvýšit chuť na sex a snížit návaly horka?

3

Re: Ženše pravý extrakt (80% ginsenosides) - dávkování

veny napsal:

já bych se chtěla zeptat jestli znáte dobře účinky ženšenu. má takové účinky jako píší tady https://www.womeno.cz/zensen-pravy-ucinky/ ? jde mi hlavně o ty účinky při menopauze a na libido. pomůže zvýšit chuť na sex a snížit návaly horka?

Dobrý den,
účinky ženšenu jsou obecně popisované tisíce let. Co se týká vhodnosti ženšenu pro vás konkrétně je dobré nastudovat základy z tradiční čínské medicíny. Působení je individuání podle vnitřního a genetického nastavení vašeho organismu a podle povahy byliny.
Jednomu může ženšen velmi dobře pomoci, druhému nemusí sedět k jeho vnitřnímu nastevní a nemusí ho ani dobře snášet.
Nejlepší je osobně vyzkoušet. Buď vám to sedne, což poznáte do několika dnů při pravidelném užívání, nebo nebudete cítit žádný vliv, v nejhorším případě se budete cítit ještě hůře, a pak to není bylina pro vás. Pak bych doporučil zvolit jinou bylinu, alternativu vhodnou pro vaše vnitřní nastavení.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz