Třezalka tečkovaná (30g)
Další podobné produkty
-
V současné době je nákup na dobírku umožněn pouze zákazníkům, kteří u nás již někdy nakoupili a zásilka jim byla doručena. První objednávku nebo objednávku zakázkového výrobku je třeba uhradit předem bankovním převodem.
TŘEZALKA TEČKOVANÁ celospektrální mechanický extrakt
Latinský název rostliny: Hypericum perforatum
Jiné názvy: Třezalka, Saint John's wort, bylina sv. Jana, čarovník, krevníček, prostřelenec, svatojánské býlí
Země původu: ČR
Historie použití: Tradiční přírodní medicína
Zařazení: Surovina pro následné a individuální zpracování
Balení: 30g
Jemný rostlinný prášek vyrobený technologií mechanické extrakce, při které dochází k separaci organické hmoty bohaté na účinné bioaktivní složky od zbytkové vlákniny. Takto zpracované byliny mají zachované původní spektrum všech obsažených látek. Organismus je velmi dobře přijímá a vstřebává s maximálně možným účinkem. Vhodná alternativa bylinným lihovým tinkturám.
Více o této formě zpracování rostlinné sušiny se můžete dočíst zde.
Dávkování: Pro vnitřní užití je možné dávkovat a podávat klasickou mocca kávovou lžičkou (to je ta menší než klasická čajová lžička).
Při užití napřímo se 1 zarovnaná mocca kávová lžička s práškem mechanického extraktu Třezalky se zapíjí teplou vodou nebo teplým čajem. Užívá se 1x denně ráno, nejlépe na prázdný žaludek, nebo 2x denně, ráno a večer. Pokud dáváte přednost plněným kapslím, můžete u nás tento prášek celospektrálního mechanického extraktu Třezalky tečkované zakoupit již nakapslovaný.
Další možnosti užití mechanických extraktů:
ČAJ - Z bylinného prášku mechanického extraktu je možné připravit klasický bylinný čaj. Odměříme si jednu terapeutickou dávku - jednu zarovnanou čajovou lžičku s bylinným práškem, nasypeme do malého šálku a zalejeme množstvím cca 150ml vařící vody. Necháme louhovat 15 minut a poté čaj můžeme vypít. Pokud se bylinný prášek mechanického extraktu neusadí během louhování na dně šálku, je vhodné výluh přecedit přes čajové sítko.
TINKTURA - Podobně můžeme z prášků mechanických extraktů připravovat domácí bylinné tinktury jako z klasických drcených bylin. Z jednoho balení 30g prášku mechanického extraktu lze připravit až 250ml kvalitní a účinné lihové tinktury. Doporučuji k přípravě takové tinktury použít konzumní líh s objemem alkoholu min. 40%, optimálně 60%, maximálně 80%. Doba macerace v uzavřené sklenici (např. zavařovačce se šroubovacím víčkem) je min. 14 dnů, optimálně 1 měsíc na teplém a tmavém místě. Doporučuji každý den sklenici protřepat. Poté se tinktura scedí přes jemnou nylonovou punčochu a filtrační papír, přelije do tmavé láhve (tzv. lékovky) a skladuje při teplotě do 20 ˚C. Takto uskladněná tinktura vám vydrží několik let.
Rozmíchání v nápoji - Odměřené množství bylinného prášku pro jednu dávku smíchejte ve sklenici s malým množstvím teplého nebo studeného nápoje, řádně zamíchejte a ihned vypijte, než se na dně sklenice vytvoří sediment. V tomto případě se nápoj necedí, roztok se takto vypije celý i s nerozpustnými časticemi bylinného prášku.
Více informací zde: Diskusní fórum , Wikipedia , OrdinaceCZ