1 Naposledy upravil: Homo Alchemicus (03.10.2013 12:25:07)

Téma: Šíšák bajkalský extrakt (baicalin ≈ 80%) - použití

Příklad užití volně váženého extraktu:
Pokud nemáte vlastní návrh, doporučení odborníka, protokol nebo předpis, obecné doporučení k užívání extraktu Šíšák bajkalský (baicalin ≈ 80%) je 1 zarovnaná mocca kávová lžička s extraktem 1x denně po jídle nebo před spaním. Při intenzívnější fytoterapii na konkrétní zdravotní problém se užívá 1 dávka = 1 zarovnaná mocca kávová lžička 2x denně. Zapíjí se teplou vodou.

Příklad užití plněných kapslí po 500mg:
Jako doplněk stravy nebo v prevenci se užívá 1 kapsle 1x denně po jídle nebo před spaním. Při intenzívnější fytoterapii na konkrétní zdravotní problém se užívá 1 - 2 kapsle 1x až 2x denně.


Historie:
Tato rostlina je používána v tradiční čínské medicíně téměř proti všem lidským neduhům.
Šišák bajkalský může snižovat vysoký tlak, může být užíván v prevenci vzniku hypertenze. Používal se při vysokých teplotách k jejich snížení. Působí také jako diuretikum. Ve vyšších dávkách má Šišák  relaxační až sedativní účinek. Údajně snižuje hladinu cholesterolu a tlumí srdeční arytmie a fibrilace. Může mírnit bolest hlavy a nervovou podrážděnost. Pomáhá při zarudnutí očí způsobeným alergickou reakcí. Flavonoidy mohou pomáhat při onemocnění jater. Rostlina působí protizánětlivě a osvědčila se jako detoxikační prostředek při průjmech a zánětech hltanu. Zklidňuje nervy, a proto je také užívána při úzkostných stavech a nespavosti.

Navštivte náš originální e-shop .
E-shop ViNaturae® Herbal Alchemy- www.vinaturae.cz